Fietscruise Kvarner Bocht Kroatië

Fietscruise Kroatië: Eilandhoppen in de Kvarner Bocht

Fietscruise Adriatische Zee met klassieke motorboten – begeleide fietsvakantie 8 dagen / 7 overnachtingen

Beleef een zonnige fietscruise met klassieke motorboten door de betoverende wereld van de sprookjeseilanden in de Kvarner Bocht. Kristalhelder water, eenzame stranden, kleine kustplaatsjes en vele bezienswaardigheden langs de fietsroutes staan op u te wachten. Van de langere dagetappes kunnen deeltrajecten gefietst worden, afhankelijk van interesse, conditie en dagvorm. Bij goed weer zijn er na het fietsen en voor het vertrek naar het volgende eiland pauses om te kunnen zwemmen. Vertrek vanaf Opatija op een schip in de categorie A waar alle hutten zijn voorzien van een eigen badkamer en in de regel beschikken de hutten over stapelbedden. Deze fietscruise is incl. halfpension waarbij u de heerlijke locale gerechten leert kennen.

Route

Dag 1: Aankomst in Opatija – Eiland Krk

Met het schip: Opatija – Krk. Met de fiets: Krk – Punat – Krk ( 16 km, niveau 2 op scala van 5) Aankomst met eigen vervoer in Opatija. Voor degenen die met de auto komen is het mogelijk op een bewaakte parkeerplaats te parkeren. Inscheping tussen 11 en 12 uur. Vertrek naar Krk na de lunch an boord. Tijdens de ca. 2 uren durende overvaart naar Krk, de grootste van de eilanden in de Kvarner Bocht, maakt u kennis met de crew en de medepassagiers. Een lichte fietstocht van Krk naar het dorp Punat en weer terug is een mooi begin van deze fietscruise. Overnachting in de haven van Krk.

Dag 2: Eiland Krk

Met het schip: Uw schip blijft vandaag op Krk liggen. Met de fiets: Stad Krk – Dobrinj – Vrbnik – Punat of Krk ( ca. 38 km niveau 4 op een scala van 5) Vandaag fietst u door de rijke mediterrane vegetatie met kastanje- en vijgenbomen naar het dorp Dobrinj. Vandaar gaat het verder door het dal met wijngaarden tot aan het noordoostelijke deel van het eiland met de interssante stad Vrbnik. Vrbnik is op een 50 m hoge rots gebouwd en het aanbouwgebied van de beroemde Zlahtina wijnen. Na een wandeling door enkele van de zeer nauwe straatjes in deze stad is het nog gezellig toeven in een van de kleine wijnhuizen. Avondeten met overnachting in de haven van Krk of Punat.

Dag 3: Eiland Rab

Met het schip: Krk – Lopar – Rab. Met de fiets: Lopar – Barbat – Rab (ca. 22 km) & Rab – schiereiland Kalifront – Rab (ca. 21 km, niveau 2 op een scala van 5) Tijdens het ontbijt vaart het schip van Krk/Lopar naar het eiland Rab. Vandaag fietst u naar een van de mooie baaien met een zandstrand en daarna aansluitend naar het centrum van het eiland langs de prachtige zeebocht Supetarska Draga. U bereikt de stad Rab; deze stad is omringd door de oude middeleeuwse stadsmuren met de vier beroemde klokkentorens. Rab staat ook bekend als de viertorenstad. Tegen het middaguur ligt het schip net buiten het stadscentrum van Rab aan de kade. Na de luch kunt u genieten van een wandeling door het eeuwenoude stadcentrum van Rab of u kunt nog naar het natuurgebied "Dundo" op het schiereiland Kalifront fietsen. Hier ziet u en prachtig groen landschap met oude naaldbomen langs de prachtige kleine baaien aan de rand van de kust.

Dag 4: Eiland Pag.

Met het schip: Rab – Tovarnele – Novalja – Mandre – Molat. Met de fiets: Tovarnele – Novalja (ca. 20 km) of verder naar Mandre (totaal ca. 35 km, niveau 3 op een scala van 1-5) Na een korte overvaart naar het eiland Prag begint de fietstocht van vandaag met een uitzicht over het prachtige landschap van het eiland. De eerst stop is in het dorpje Lun met de duizend jaar oude olijvenboom en de vele muren de de bewoners als schild tegen de wind hebben opgericht. Zo nu en dan ziet u een kleine schaapskudde die de weg oversteekt. In Novalja heeft u de keuze om naar het schip terug te keren of ca. 13 km verder naar het idyllische Mandre te fietsen. Hier kunt u pauseren en in een van de traditionele cafétjes en daar de beroemde Prager kaas proeven. In Mandre is uiteindelijk iedereen weer aan boord en het schip vaart verder naar het eiland Ilovik, eindpunt van de reis van vandaag.

Dag 5: Eilanden Ilovik en Mali Losinj

Met het schip: Ilovik – Losinj. Met de fiets: Ilovik & Mali Losinj – Cikat V. Losinj – Mali Losinj (ca. 20 km, niveau 2 op een scala van 5) Ilovik is het kleinste en het meest romantische eiland op deze reis. Na het ontbijt vaart het schip naar het eiland Losinj. Met de fiets kunt u daarna rond het eiland fietsen naar het vissersdorpje Veli Losinj en daarna naar een van de vele met naaldbomen omringde baaien van het schiereiland Cikat. U overnacht op het schip welke dicht bij het haventje van Mali Losinj is aangemeerd Hier ziet u de vele café's vindt en de bont beschilderde huisjes.

Dag 6: Eilanden Losinj en Cres

Met het schip: Mali Losinj – Osor – Martinscica – Cres. Met de fiets: Mali Losinj – Osor (20 km, niveau 2 op een scala van 5) of verder naar Martinscica totaal ca. 45 km, niveau 4 op een scala van 5) Na het ontbijt fietsen we door de dennen- en laulierbossen via de Panorama-Route in de richting van het eiland Cres. Onze eerst stop is vandaag het kunstenaarsdorpje Osor waar u weer aan boord kunt gaan en daar een ontspannende middag doorbrengt. Een alternatief is de mooie maar niet gemakkelijke fietstocht van Osor naar het vissersdorpje Marinscica waar het schip ligt te wachten om dan met de gehele groep aan boord naar de historische stad Cres te varen.

Dag 7: Istria en Opatija

Met het schip: Cres – Moscenicka Draga – Lovran - Opatija. Met de fiets: M. Draga – Brsec – Lovran ( ca. 27 km, niveau 2 op een scala van 5) of over de berg St. Jelena (27 km, niveau 4 op een scala van 5) Tijdens het ontbijt vertrek het schip en brengt u naar Moscenicka Draga. Vanuit deze plaats fietst u op de kuststraat met een spectaculair uitzicht over de Adriatische Zee en het eiland met de stad Brsec hoog boven de zee op de rotsen gelegen. Hier kunt u pauseren en koffie drinken en een wandeling maken door het kleine dorp met de beide kerken. Na de pause kunt u beslissen of u over dezelfde straat langs de kust terugfietst of de moeilijke variant kiest om samen met uw gids over de berg Jelena terug naar M. Draga te fietsen, waarbij u de mogelijkheid heeft het kleine etnografische museum in het bergdorp te bezoeken. Met het schip vaart u naar Opatija waar u tijd heeft om dit stadje met de mooie parken en de 12 km lange zeeboulevard te verkennen. Overnachting in de haven van Opatija.

Dag 8: Einde van de reis in Opatija

Ontbijt aan boord en tegen 9 uur einde van de reis.